Articol scris pe 22 octombrie 2017

Mai căutăm stabilitate astăzi la locul de muncă?

Cu toții căutăm, într-o formă sau alta, stabilitatea. În general, vrem să fim în siguranță, de aici derivă și tendința noastră de a căuta această securitate pe toate planurile: relații, viața de zi cu zi, job etc. Căutăm să deținem controlul, chiar dacă suntem într-o situație mai puțin plăcută; vrem să știm la ce să ne așteptăm și să putem gestiona hazardul. Așadar, cum împăcăm nevoia fundamental umană de siguranță cu mediul tot mai schimbător și fluctuant de astăzi? Mai ales, cum gestionăm acest aparent paradox când vine vorba despre locul de muncă?

Stabilitatea în job, astăzi versus ieri

Dacă ne uităm cu atenție la planul profesional, e ușor de observat că lucrurile s-au schimbat enorm. Acum 20 de ani, spre exemplu, erau mult mai puține oportunități. Posibilitatea de a căuta, de a experimenta sau chiar de a ne exprima era și ea limitată. Perspectiva de a avea un job ce presupunea să faci ceva diferit era foarte mică, aproape inexistentă, mai ales în România.

Așa cum oamenii, lumea și lucrurile, în general, evoluează, evident că și factorii din jurul nostru se schimbă. Astăzi, lucrurile stau cu totul și cu totul diferit. Ceea ce făceam înainte nu mai este suficient, dezvoltarea tehnologiei generează obiceiuri și atitudini noi – suntem foarte influențați de rețelele sociale, de ce fac prietenii, de felul în care se mișcă lumea, de joburi pe care nici nu le puteam concepe acum câțiva ani. Dacă înainte oamenii rămâneau nemulțumiți într-un singur loc mai mult timp, în imposibilitatea de a pleca în altă țară, de a-și lua o mașină etc., astăzi pot merge oriunde vor, cu o mai mare ușurință.

Ce e diferit în raportarea la locul de muncă

Acum oamenii caută un job în care să le placă ceea ce fac, au posibilitatea să jongleze între mai multe industrii, între mai multe țări, au mai multe aptitudini și le este mult mai ușor să fie la curent cu toate lucrurile nou apărute. Astfel, dacă înainte căutam un job doar ca să supraviețuim, astăzi, suntem ghidați de valori mai înalte, dar și de opțiuni și perspective mult mai complexe. Metaforic, ne regăsim ca într-o seră de flori – o mulțime de culori, forme, mirosuri, deci, posibilități.

Se spune deseori că motivul pentru care părăsim un job mai rapid astăzi ține de faptul că ne plictisim mai repede. Personal, nu cred că despre asta este vorba. Există azi mai mult curaj de a păși în lume, dar și o dorință puternică de a căuta ceea ce ni se pare corect și cu sens – iar asta influențează în mod cert cât vom sta într-un loc de muncă sau altul.

Întrebarea la care e important să ne gândim și pe care o propun, în schimb, este dacă astăzi găsim stabilitatea – sau mai e realmente nevoie să o găsim – la locul de muncă sau nu, dar la această întrebare își poate răspunde fiecare dintre noi altfel, pentru că securitatea nu mai vine neapărat sau în primul rând din job, ci vine din interiorul fiecarei persoane.  

Trei motive esențiale pentru care oamenii își schimbă perspectivele la locul de muncă

Motivele pentru care alegem să ne reprofilăm sunt multiple. Totuși, dacă ar fi să aleg trei dintre cele mai frecvente motive întâlnite, aș spune:

 

  • Oamenii își doresc să facă ceva cu sens, care să fie validat și valorizat;
  • Își doresc să crească și să învețe din ceea ce fac;
  • Își doresc un confort și o calitate a vieții sporită.

 

Cine sunt cei care nu preferă neapărat stabilitatea în job

Consecințele schimbării de paradigmă se resimt poate cel mai bine la generația Millennials. Ei sunt cei care au standarde bine definite și cred că lumea le oferă șanse la fiecare pas. Cred că această generație, care a crescut cu tehnologia, cu informația, cu lipsa de granițe în lumea virtuală, a transpus acest model și în lumea reală. Acest lucru îi face să fie mai flexibili, le oferă posibilitatea să lucreze mai repede, să-și asume riscuri și să nu se atașeze prea tare, ceea ce poate fi văzut drept superficialitate.

Sentimentul de apartenență – mai important decât securitatea jobului

Deși avem flexibilitatea de a ne schimba perspectivele, inclusiv la locul de muncă, avem, totuși, nevoie de niște repere clare, de un fel de siguranță și stabilitate în interior. Mulți oameni caută în continuare această securitate în exterior, la job. Cu siguranță că, atât timp cât există o doză de predictibilitate, anumite repere clare, ele ne ajută să rămânem mai mult pe o poziție decât să plecăm. Dar, în cele din urmă, nu este neapărat importantă securitatea jobului, ci să dezvoltăm din interior sentimentul de stabilitate și să alegem cărui grup vrem să aparținem. Abia apoi putem să exprimăm acea stabilitate în job.