Articol scris pe 22 martie 2018

Ce e nou în lucrul cu echipele

Unity is strength. When there is teamwork and collaboration, wonderful things can be achieved. (Mattie Stepanek) Auzim în fiecare zi lucruri despre importanța echipei, despre forța acesteia și energia pe care o emană. Ce face ca echipa să funcționeze ca o singură unitate? Cu ce este diferită abordarea în cadrul unei echipe, față de lucrul cu individizi separați? Ce e necesar să știm despre cum s-a schimbat realitatea organizațională în care trăiește și lucrează o echipă astăzi?

Echipa se formează în timp. Un lider nu poate să aibă o echipă dacă nu construiește în jurul acesteia. E necesar să adunăm oamenii împreună, să împărtășim victoriile cu aceștia, să înțelegem ce îi definește și ce îi diferențiază.

Mai mult decât atât, lucrul cu echipele s-a schimbat astăzi, odată cu schimbarea contextului și a realității organizaționale. În acest moment, executivii ar trebui să țină cont de nevoia de a simplifica procesele, de mediul diferit, de multe ori chiar necunoscut, în care își desfășoară activitatea și de focusul transferat asupra oamenilor. În lucrul cu echipele, organizațiile au devenit din ce în ce mai conștiente că cea mai importantă și puternică resursă a lor este potențialul uman și valorificarea acestuia.

Există câteva tendințe în lucrul cu echipele de care ar fi indicat să ținem cont. De exemplu, se observă din ce în ce mai pregnant necesitatea de a lucra la nivelul relațiilor – cu cât încercăm să cunoaștem mai bine persoana din spatele rolului și al funcției, cu atât putem să lucrăm mai armonios împreună. Dincolo de abilitățile profesionale, oamenii din jurul nostru sunt persoane cu care interacționăm în fiecare zi și o mai bună înțelegere a lor ne ajută pentru a lucra eficient.

De asemenea, o altă tendință este ca organizația să fie privită din contextul celei mai înalte definiții a relației funcționale pe care o angajează ea. Când mă refer la acest aspect, vorbesc despre necesitatea de a ne uita ce ne definește într-o echipă, care este gradul de autenticitate pe care îl au relațiile construite în interiorul ei și cine ar putea produce schimbarea în acest tip de relaționare.

O altă tendință majoră este aceea de a-i face pe membrii echipei să conștientizeze cât de important este ceea ce fac ei, care este calitatea energiei și a implicării în timpul petrecut împreună. Nevoia de a simți că facem parte din ceva mai mare, că munca noastră contează este foarte importantă atunci când discutăm despre abordări noi în lucrul cu echipele.

Nu în ultimul rând, fiecare echipă își dorește să crească, să evolueze și să creeze lucruri noi. De aceea, o tendință în conducerea echipelor este aceea de open-space, de a pune la un loc cunoștințele, abilitățile și informația pe care o are fiecare, pentru a crea planuri și procese noi, care să modernizeze întreaga organizație.

Privind realitatea organizațională așa cum este ea astăzi, din experiența mea, cred că sunt mai multe lucruri pe care executivii ar putea să le îmbunătățească în relația cu echipele lor, în mod special în ce privește comunicarea cu acestea. De exemplu, am putea să oferim feedback la adresa acțiunilor, nu la adresa persoanei, putem să ne poziționăm fără să judecăm persoana din fața noastră și putem să ne ancorăm mult mai clar practicile care țin de cei patru piloni relaționali – a cere, a da, a primi și a refuza.

Am lucrat la un moment dat cu o echipă organizațională ai cărei membri erau foarte nemulțumiți de organizație, atunci când au intrat în procesul de coaching. Am schimbat, împreună, focusul de la ,,ce nu merge în organizație” la ce ar putea să facă în cadrul echipei lor pentru a-și îmbunătăți viața profesională, pentru a aduce mai multă pasiune și bucurie în activitatea lor de zi cu zi. Lucruri aparent simple, evidente sau intuitive pentru ei le-au schimbat perspectiva asupra a ceea ce se întâmpla în organizație. Cu disciplina necesară, lucrurile astfel descoperite s-au menținut și integrat în cultura, valorile și credințele lor.

Cred că cel mai important aspect în lucrul cu echipele este să ținem cont de faptul că toate sunt în schimbare și, pentru a susține noua realitate, e nevoie de transformări fundamentale în modul de relaționare și abordare al executivilor.