Articol scris pe 22 martie 2018

Care îți este atitudinea?

În drumul nostru spre descoperirea talentului nostru, a acelui lucru la care suntem buni și care ne dă o stare de bine, un element esențial este atitudinea. De ce? Pentru că nu degeaba se spune că de atitudinea noastră depinde succesul nostru.

O atitudine de învingător este o atitudine pozitivă

O atitudine pozitivă ne ajută să perseverăm, să mergem pe calea curiozității, a dorinței de a învăța și a descoperi, din pasiune. În schimb, dacă întreținem o atitudine negativă, e posibil să ratăm multe oportunități, preocupați să fim mai degrabă încrâncenați și nemulțumiți de ceea ce ni se întâmplă.

Atitudinea este asemenea unei stări de fond și ea se vede în toate – de la comportamentul nostru față de colegi și oamenii din jur până la modul în care ne raportăm la noi înșine. Chiar dacă obstacolele sunt numeroase și e aproape imposibil să nu ne confruntăm și cu dificultăți în drumul nostru, o atitudine învingătoare, dublată de încrederea în forțele noastre, ne ajută să ne păstrăm focusul.

Există multe situații în care, mai mult decât că e nevoie să ne concentrăm la propria noastră atitudine, e necesar să nu lăsăm nici atitudinea celorlalți să ne deturneze de la dorințele și țelul nostru. Foarte mulți pot spune „Nu are sens. Nu o să meargă!”, însă, dacă noi conștientizăm că, uneori, din exterior, lucrurile nu se văd așa cum le vedem noi, ne putem înconjura de persoane care ne încurajează să mergem înainte.

Cum putem hrăni o atitudine pozitivă?

În primul rând, e important să descoperim care este atitudinea noastră predominantă. În acest sens, e nevoie să ne întrebăm, mai întâi, care este atitudinea noastră față de o anumită situație – e important, însă, să delimităm acest context, pentru ca apoi să putem face o paralelă cu descoperirea atitudinii noastre și în ceea ce privește talentul pe care îl avem.

Un exercițiu foarte bun pe care îl recomand este să luăm o coală de hârtie și să ne lăsăm imagnația și instinctul să ne spună, prin cuvinte sau desene, care este viziunea noastră despre talentul nostru sau despre situația pe care ne dorim să o luăm ca reper. Apoi, cu diverse culori, să începem să încercuim desenele sau cuvintele pe care le considerăm pozitive și să procedăm la fel și pentru ceea ce simțim că, mai degrabă, ne trage înapoi și ne bruiază. Ceea ce vom descoperi nu ne servește pentru a evalua atitudinea noastră – ea nu e bună sau rea –, ci pentru a ne da seama ce ne împiedică să mergem mai departe și ce vrem să schimbăm.

Conectarea la pasiunea noastră trece prin atitudinea față de ea

Există foarte multe povești reale despre oameni care, de-a lungul timpului, și-au descoperit pasiunea și au dus o viață plină și frumoasă datorită atitudinii pe care au avut-o.

De exemplu, Jef Lynch, un nume care se leagă puternic astăzi de industria automobilelor, a pornit de la un simplu muncitor la a-și valorifica pasiunea pentru mașini în cadrul General Motors și apoi în cadrul Chevrolet. Deși nu avea studii specializate în domeniu, atitudinea, curiozitatea și inocența lui au fost pe placul celor care lucrau în aceste companii, ceea ce l-a dus pe Lynch foarte departe. În cele din urmă, a ajuns foarte cunoscut pentru faptul că rescria într-un mod accesibil proceduri și manuale inițial foarte greu de parcurs pentru instructorii auto.

Un alt exemplu al unei femei care și-a trăit pasiunea este cel al actriței Mimi Weddell, care a ajuns să-și construiască o carieră cinemtaografică impresionantă abia la vârsta de 65 de ani. În ciuda prejudecăților celorlalți, Weddell a devenit „regina rolurilor secundare” – o femei admirată pentru curajul, puterea și naturalețea sa.

Exemplele de mai sus sunt despre oameni care au încercat, care au fost deschiși să exploreze și să nu își pună singuri limite. Iar, în toate acestea, atitudinea a avut un rol esențial.

Atitudinea pozitivă în organizații

Și în organizații, se vorbește foarte mult astăzi despre atitudine, chiar se pune accent pe atitudini, mai mult decât pe aptitudini. Iar o atitudine pozitivă și benefică pentru întreaga echipă organizațională este un spirit care se cultivă.

În primul rând, ea pornește de la lider și se ia către toți membrii echipei. Apoi, e nevoie de mai multe conversații și discuții deschise, oneste, care să dea ocazia tuturor să se exprime, fără să simtă că sunt judecați. După conștientizare, e necesar să vedem care sunt elementele pe care ne dorim să le schimbăm și care nu ne mai ajută. De exemplu, un lucru pe care îl putem pune în aplicare se referă la rostirea unui cuvânt cod atunci când cineva începe sa critice sau să dea un feedback referitor la persoană, nu la acțiuni, fapte și comportamente. Modalitățile sunt multiple – important este ca fiecare să adere și să-și dorească să contribuie la această schimbare a atitudinii.

În cele din urmă, cine nu vrea să acționeze spune că nu poate să o facă, dar, dacă suntem înclinați să acționăm, încrederea de sine și hotărârea se pot măsura cu cele mai puțin promițătoare începuturi și cu cele mai dificile împrejurări. Dacă vrem sau nu să fim parte din acest proces, este o chestiune de atitudine.